Zoete aardappel bieten bowl

Zoete aardappel bieten bowl

Ik wilde zelf graag meer groenten eten, maar groenten als ontbijt? Ho maar, dat vond ik nog wel een brug te ver. Heel vroeger was mijn standaard ontbijt een broodje hagelslag, maar om 10 uur kreeg ik alweer heel gauw honger en nam ik vaak een mueslireep tussendoor. Ook kon ik af en toe best wel shaky en chagrijnig worden en moest ik altijd aan de snickersreclame denken. Ik ben toen mijn ontbijt gaan afwisselen en meer eiwitrijk gaan eten zoals yoghurt met fruit, noten, zaden en soms wat cruesli. De dips verdwenen al snel als sneeuw voor de zon.

Het beste is om je ontbijt af te wisselen voor de variatie aan nutriënten die je lichaam nodig heeft en de beste voedingsstoffen die je lichaam kan gebruiken komt uit groenten en fruit. Je zult zien dat je veel scherper en fitter bent als je je ontbijtje begint met groenten, fruit en eiwitten en natuurlijk een groot glas water. 

Maar een zoetig ontbijt blijft voor mij toch wel de voorkeur:) En toen dacht ik waarom niet zoete aardappel met biet? Lekker zoet, vult goed en geeft mijn lichaam de juiste nutriënten. Lekker met een beetje bessen, nootjes en wat havermout.

Voor 2 a 3 porties

Dit heb je nodig

  • 1 zoete aardappel
  • 1 biet
  • Scheutje havermelk (of andere melk)

Voor de topping

  • Handje nootjes naar keuze
  • Blauwe bessen of ander fruit
  • Geraspte kokos
  • Handje havermout
  • 1 eetl. lijnzaad, chiazaad of hennepzaad
  • Eventueel wat stukjes pure chocolade

Wil je begeleiding bij jouw voedingspatroon om van klachten af te komen? Boek hier een consult.