massage-def

Ontspannende en helende hoofdmassage

Een heerlijk ontspannende hoofd-, nek- en schoudermassage volgens Chinese wijze die helpt bij uiteenlopende klachten.

 •  Goed voor de doorbloeding
 •  Stimuleert de haargroei
 •  Goed voor de afvoer van afvalstoffen
 •  Werkt rustgevend

De Chinese hoofdmassage is een heerlijke ontspannende massage van hoofd, nek en schouders. De massage wordt al eeuwenlang beoefend en helpt bij diverse klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, stress, duizeligheid, rug- en nekklachten, auto-immuunziekten en spijsverteringsproblemen. 

Bij deze massage wordt er gemasseerd en (lichte) druk uitgeoefend op de acupunten en meridianen die door het hoofd, nek en schouders lopen. 

Meridianen zijn energiebanen die door het lichaam lopen en in verbinding staan met organen. 

Het doel van deze massage is om de stroming van de levensenergie (qi) te bevorderen wat bijdraagt aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Energieblokkades

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt ziekte vaak geassocieerd met onevenwichtigheid en blokkades in de stroom van Qi (ook wel geschreven als “chi” of “ki”). Qi wordt beschouwd als de levensenergie die door het lichaam stroomt en essentieel is voor het behoud van de gezondheid en het welzijn. Wanneer de Qi-stroom wordt verstoord of geblokkeerd, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.

Tuina-massage is een therapeutische techniek die vaak wordt gebruikt in de TCM om de Qi-stroom te herstellen en de balans te herstellen. Het woord “Tuina” betekent letterlijk “duw en trek” in het Chinees, en de massage omvat verschillende handmatige manipulaties, waaronder kneden, wrijven, drukken en strekken van de huid en spieren. Deze manipulaties worden uitgevoerd met als doel het opheffen van blokkades en het bevorderen van de vrije stroom van Qi door de meridianen (energiebanen) van het lichaam.

Tuina-massage kan worden toegepast voor verschillende gezondheidsproblemen en kan zowel ontspannend als therapeutisch zijn.

Hoe gaat de massage te werk?

Er wordt gemasseerd op hoofd, gezicht, nek en schouders. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een lavendel-, rozemarijn- of neutrale jojobaolie.

Tarieven

Massage 30 minuten € 35,00 € 25,00
Massage 40 minuten € 45,00 € 35,00
5-strippenkaart Massage 30 minuten € 155,00 € 115,00
5-strippenkaart Massage 40 minuten € 200,00 € 165,00
10-strippenkaart Massage 30 minuten € 310,00 € 230,00
10-strippenkaart Massage 40 minuten € 400,00 € 330,00

 

Let op: De massage kan helaas niet gegeven worden als je te maken hebt met het volgende:

 • Zwangerschap
 • Zojuist botox gehad in gezicht
 • Kanker
 • Besmettelijke ziekte, griep of koorts
 • Wonden of huidinfecties
 • Breuken
 • Epilepsie
 • Whiplash of zware nekklachten

Wat anderen zeggen

De EMB test en het uitgebreide rapport van Claire hebben mij veel inzicht verschaft in mijn hormoonhuishouding maar ook mijn tekorten aan vitaminen en mineralen. Sinds ik begonnen ben met het aanpassen van mijn voeding, leefstijl en het nemen van voedingssupplementen aan de hand van Claire’s advies voel ik mij echt zo veel beter. Ik heb geen last meer van stress, restless legs of slaapproblemen. Echt een aanrader om deze test te doen wat mij betreft.

Patou

Dankbaar voor het consult en advies van Claire. Ze neemt echt de tijd voor je en daardoor voel je je gezien. Je voelt dat Claire je serieus neemt en haarfijn wilt uitzoeken wat er precies met je aan de hand is.
Claire leest zich goed in en kan daardoor een gedegen advies uitbrengen. Samen hebben we het advies besproken en gekeken wat realistisch is. Zo wordt het een advies op maat omdat je leefstijl drastisch omgooien niet altijd mogelijk is. Claire geeft aan wat het belangrijkste is om in te passen / veranderen zodat je zeker weet dat het gaat lukken.
Wanneer het nodig is kom ik zeker nog een keer terug bij Claire.

Marit

Over mij

Claire Boon
Claire Boon

Hoi, ik ben Claire Boon, voeding- en leefstijlcoach.

Ik begeleid mensen met uiteenlopende klachten en auto-immuunziekten, met name Alopecia en Hashimoto.

In 2015 kreeg ik de auto-immuunziekte Alopecia, waarbij alle lichaamseigen haarzakjes worden aangevallen. Dit heeft mijn wereld op een positieve manier veranderd. Sindsdien ben ik mij namelijk gaan verdiepen in gezonde voeding, leefstijl en het menselijk lichaam. Door deze leefstijlaanpassing ervaar ik allerlei gezonde voordelen en vooral heel veel energie. Deze energie wil ik graag met jullie delen. 

Liefs, Claire

Ik wil graag een massage

Stuur een mail naar info@claireboon.nl of vul hieronder je gegevens in. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. Lees hier de algemene voorwaarden.