granola

Homemade granola

Ik probeer elke week wel even een pot granola te maken. Het is zo verslavend lekker en ook nog eens een heel stuk goedkoper dan die uit de supermarkt. En daarnaast bevat het alleen pure ingrediënten zonder al te veel suiker. Alleen al die geur op de zondagmiddag bij het bakken…

Lekker voor in de yoghurt. Ik wissel het vaak af met geiten- of schapenyoghurt. Je kunt ook voor veganistische varianten kiezen zoals: haver-, kokos-, amandel- en cashewyoghurt (vaak zit hier helaas wel zonnebloemolie in, wat ontstekingsbevorderend kan zijn. Geiten- of schapenyoghurt bevatten een andere eiwit (caseïne) dan het eiwit in koezuivel waar veel mensen niet tegen kunnen.

Top het lekker af met stukjes pure chocola, kokossnippers en vers fruit. Et voila!

Ingrediënten

  • 250 gr. havermout
  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram gemengde pitten (zonnebloem en pompoenpitten)
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Klein schuitje vanille aroma
  • 60 gr. kokosolie
  • 60 gr. honing
  • 1 ei
  • Klein snufje zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  • Meng eerst alle droge ingredienten door elkaar in een schaal: havermout, hazelnoten, gemengde pitten, kaneel en zout
  • Verwarm de kokosolie in een pannetje totdat het gesmolten is. Laat even afkoelen, anders gaat het ei stollen. Zodra afgekoeld meng met het ei, honing en vanille aroma.
  • Gooi dit bij het droge mengsel en meng alles goed door elkaar
  • Bestrooi over een met bakpapier bedekte bakplaat, ongeveer 1 cm dik en plaats in de oven voor ca 20 – 25 minuten. Roer evt tussendoor om.

Wil je begeleiding bij jouw voedingspatroon om van klachten af te komen? Boek hier een consult.