Homemade cashewyoghurt

Toen ik op zoek ging naar een alternatief voor koezuivel kwam ik veel alternatieven tegen zoals kokosyoghurt, amandelyoghurt en cashewyoghurt. In veel van deze kant-en-klare-producten zit helaas suiker en andere toevoegingen zoals zonnebloemolie. Toen dacht ik: waarom maak ik het eigenlijk niet zelf? Het is namelijk heel simpel om te maken!

Ingrediënten

  • Ca 150 gr rauwe cashewnoten
  • Een scheutje cashewmelk of andere plantaardige melk
  • Optioneel: een beetje citroensap om het ietsjes zuurder te maken
  • Toppings naar keuze. Op deze foto heb ik er een handje blauwe bessen en rauwe cacaonibs in gedaan.

Zo maak je het

  • Je kunt de cashewnoten eventueel ten minste 5 uur of een nachtje laten weken in water of plantaardige melk om het nog iets romiger te maken, maar het hoeft niet perce. Ik heb dat in dit geval niet gedaan.
  • Doe de cashewnoten met een scheutje cashewmelk in een blender of keukenmachine en maal tot een gladde romige mengsel. Dit kan zo’n 5-10 minuten duren. Het kan zijn dat je hem af en toe even moet uitzetten en met een mes even alles bij elkaar moet schrapen
  • Je kunt de yoghurt max een week in de koelkast bewaren

Tip: Wil je cashewpasta maken? Volg bovenstaande tips (let op: niet weken) alleen voeg er geen plantaardige melk aan toe, dus alleen puur de cashewnoten. Het kan zijn dat je wat meer cashewnoten nodig hebt. Deze is ongeveer een maand houbaar

Wil je begeleiding bij jouw voedingspatroon om van klachten af te komen? Boek hier een consult.