Haringtartaar met bietenpuree

Weer zoiets wat ik onlangs heb ontdekt: haring! Al die jaren heb ik rond gelopen met het idee dat haring echt heel vies is. Totdat ik het een keer in een verrassingsmenu bij een restaurant kreeg.. ja dan moet je wel! En het was echt heerlijk! En daarnaast is haring ontzettend gezond:)

Haring behoort namelijk tot de vette vis en bevat veel omega 3. Zoals je misschien van de week hebt kunnen lezen in mijn blog – Ziekte voorkomen en herstellen met de juiste omega 6 omega 3 verhouding – is het belangrijk om voldoende omega 3 binnen te krijgen.

Omega 3:

  • Is goed voor hart en bloedvaten
  • Vermindert ontstekingen, goed voor auto-immuunziekten
  • Helpt tegen depressie en angstklachten
  • Minder kans op ADHD en autisme
  • Kan kanker voorkomen
  • Goed voor de ontwikkeling van de hersenen
  • Goed voor huid en haar
  • En nog veel meer, omdat het bij tal van processen betrokken is

 

Voor 2 personen:

Ingrediënten

  • 2 haringen
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • paar kappertjes naar smaak
  • Peterselie
  • Dille
  • Citroensap
  • 1 augurk
  • Peper en zout


Voor de bietenpuree

  • 2 rode bieten, vers of gekookt
  • 2 tl mierikswortelpuree

 

Zo maak je het

  • Kook de bieten ca. half uur totdat ze zacht (pureerbaar) zijn. Als je al gekookte bieten hebt hoef je dit natuurlijk niet te doen.
  • Pureer de bieten samen met de mierikswortelpuree in een blender/staafmixer
  • Snij de haring in hele kleine stukjes.
  • Snipper de ui
  • Snij de augurk in kleine stukjes
  • Snij de peterselie en dille fijn
  • Voeg alles bij elkaar in een kom
  • Voeg wat sap van een citroen en een beetje olijfolie toe en breng op smaak met wat peper en zout
  • Meng alles goed door elkaar
  • Verspreid wat bietenpuree op een bord
  • Zet hier een open ringvorm op en vul deze met het haringmengsel. – Verwijder de ringvorm.
  • Sprenkel er nog wat kappertjes, dille en peterselie overheen. Et voila!

Wil je begeleiding bij jouw voedingspatroon om van klachten af te komen? Boek hier een consult.